ГоловнаПолітика

Охоронна фірма "Дельта-Донбас" спростовує звинувачення у стеженні за журналістами програми "Схеми"

В охоронній фірмі заявили, що в разі потреби посприяють правоохоронним органам у розслідуванні інциденту.

Охоронна фірма "Дельта-Донбас" спростовує звинувачення у стеженні за журналістами програми "Схеми"
Фото: delta.km.ua

В охоронній фірмі "Дельта-Донбас" спростовують звинувачення у стеженні за знімальною групою програми розслідувань "Схеми: корупція в деталях" і таким чином у перешкоджанні професійній діяльності журналістів, про що раніше заявляв один з авторів програми, заявивши, що в діяльності журналістів вбачається втручання в особисте життя приватної особи і збір інформації у незаконний спосіб.

"Компанія "Дельта-Донбас" спростовує будь-які звинувачення у веденні стеження. Дії охоронців були відкритими і скерованими на запобігання можливій загрозі життю і здоров'ю з боку невідомих осіб, які систематично ведуть приховане спостереження. У діях невідомих вбачається втручання в особисте життя приватної особи і збір інформації у незаконний спосіб", - йдеться в офіційній заяві охоронної фірми у відповідь на звернення телеканалу "Україна", оприлюднене минулої неділі в підсумковому випуску новин, пише "Інтерфакс-Україна".

Також у "Дельта-Донбас" заявили: невідомі особи понад 200 разів за останні кілька місяців вели спостереження і приховану зйомку об'єктів, що охороняються, - за офісом компанії SCM і приватним житлом акціонера компанії, при цьому ніяк не ідентифікуючи себе як представників ЗМІ.

При цьому в охоронній фірмі заявили, що в разі потреби посприяють правоохоронним органам у розслідуванні інциденту.

"Ми з повагою ставимося до журналістів, які професійно і відкрито виконують свої обов'язки, надаємо їм підтримку. Щодо "шпигунських заходів", які, як тепер відомо, були організовані окремими представниками ЗМІ - компанія "Дельта Донбас" готова надати всю необхідну інформацію і матеріали в правоохоронні органи, щоб поліція зробила висновки, хто саме порушує чинне законодавство", - йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram