ГоловнаПолітика

Порошенко зберігає надію стати депутатом Європарламенту

Президент пообіцяв подати заявку на вступ у ЄС у разі переобрання.

Порошенко зберігає надію стати депутатом Європарламенту
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко зберігає надію стати депутатом Європейського парламенту після завершення каденції на посаді голови України.

"Коли в мене запитують, ким я хочу працювати... вже після президентської каденції, я кажу: для мене є одна гідна робота, про яку я мрію - бути депутатом Європейського парламенту", - сказав він на молодіжному форумі в Переяславі-Хмельницькому.

Для цього Україна повинна стати членом Європейського Союзу, і Порошенко розраховує в разі перемоги на виборах використовувати другий термін для підготовки до вступу України в ЄС.

"Ставлю перед собою і перед всією державою стратегічну мету: щонайпізніше 2023 року подати заявку на членство в Євросоюзі і отримати План дій щодо членства в НАТО", - сказав президент України.

Він підкреслив, що йдеться не про формальні жести, а про такий ступінь партнерства і взаємодії, коли амбіції України отримають шанси на реалізацію.

"Досягти цього непросто, але це необхідно, отже - можливо. Україна ще ніколи не була така близька до Євросоюзу, як сьогодні", - підкреслив президент.

Нагадаємо, Порошенка обрали президентом України у травні 2014 року на п'ятирічний термін. Конституція обмежує перебування на посаді президента двома термінами, тобто Порошенко в кожному разі повинен покинути посаду 2024 року. У депутати Європарламенту можуть балотуватися громадяни країн Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram