ГоловнаПолітика

ТСК у справі Гандзюк завтра подасть проміжний звіт

Члени комісії просять Раду продовжити терміни роботи комісії.

ТСК у справі Гандзюк завтра подасть проміжний звіт
Фото: Сергей Нужненко

У Верховній Раді України завтра, 26 лютого, можуть подати проміжний звіт Тимчасової слідчої комісії з розслідування нападів на громадських активістів, зокрема щодо вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомив голова ТСК народний депутат Борислав Береза.

Постанову про продовження терміну роботи ТСК вже зареєстровано у Верховній Раді.

"Закінчився термін роботи нашої ТСК. Саме тому я прошу, щоб тимчасова слідча комісія з розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів могла зачитати проміжний звіт у Верховній Раді. Прошу у вівторок поставити це на голосування", - повідомив Береза.

За його словами, всі члени комісії одностайно підтримали рішення про продовження роботи.

Зі свого боку перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко відповіла, що проміжний звіт можуть розглянути в сесійній залі.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що як замовника слідство розглядало колишнього співробітника департаменту захисту економіки НПУ, в якого колись був конфлікт із Гандзюк. Міністр вважає, що говорити про причетність до цього злочину чинних співробітників поліції поки що немає підстав.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд міста Києва продовжив термін досудового розслідування у справі про вбивство Катерини Гандзюк до 3 липня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram