ГоловнаПолітика

Березенко прогнозує явку під 70% на виборах

2,6 млн осіб будуть залучені до процесу виборів.

Березенко прогнозує явку під 70% на виборах
Фото: Lb.ua

Команда чинного голови держави Петра Порошенка розраховує, що явка на президентських виборах становитиме не менш ніж 70%. Про це заявив заступник голови фракції БПП, заступник керівника штабу з організаційних питань Сергій Березенко в інтерв'ю LB.ua.

І стратегію залучення прихильників волонтерами-агітаторами вони вибудовують, зважаючи на цю цифру.

"Скільки одна особа може переконати людей за день. Десь 5-10, так? Вони обмінюються думками у вільний від роботи час. Адже волонтери не ухиляються від зобов'язань ходити на роботу. 5-10 осіб за день - це 150-300 людей на місяць. Ми виходимо з того, що людина не може робити більше, ніж те, на що вона здатна фізично, навіть за умови щирої зацікавленості забезпечити хороший результат. Якщо виходити з логіки, що явка буде величезною - під 70%, а це приблизно 20 млн осіб - це з усіма партійцями, які залучені до виборчої кампанії наша команда буде складатися близько зі 100-130 тис. людей", - зазначив Березенко.

При цьому він нагадав, що в Україні 30 тисяч виборчих дільниць. Закон передбачає одного члена комісії від кожного з 44 кандидатів і одного спостерігача. "Це означає, що у кандидата, який бореться за перемогу, має бути, відповідно до закону, 60 тисяч представників на виборчих дільницях. Чи правильно я читаю закон?" - заявив заступник голови фракції.

"44 людини мають право подати одного члена ДВК і одного спостерігача. Порахуємо 2 мільйона 600 тисяч українців можуть бути залучені в процес виборів. І ніхто не має права це заборонити", - зазначив Березенко.

Він навів як приклад США і рішення Верховного Суду, який визнав оплату агітаторів законною.

"Для прикладу - обидві кампанії Барака Обами базувалися на тому, що його штаб офіційно платив кошти своїм агітаторам за підпис, отриманий на підтримку кандидата. І це абсолютно законно у США. На які порушення в США особливо звертають увагу під час виборів - це фінансування кампанії не з виборчого фонду кандидата або непрозорі наповнення цього фонду. Не довів, що гроші «зайшли» чесно - будеш знятий з виборів", - розповів Березенко.

Докладно про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Сергій Березенко: «Займатися тим, чим займався колись штаб Януковича – «каруселі», «печеньки», міграція бюлетенів, ми не будемо»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram