ГоловнаПолітика

​Порошенко: ворог здатний мімікрувати, для нього не проблема крикнути "Слава Україні"

Президент заявив, що ставка виборів-2019 року дуже висока.

​Порошенко: ворог здатний мімікрувати, для нього не проблема крикнути "Слава Україні"
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що від результату президентських виборів 31 березня і парламентських виборів 27 жовтня залежить, чи зможе Україна зберегти реальну незалежність від Росії.

Про це він сказав на передвиборному мітингу в Києві 17 березня.

Президент підкреслив, що виборці мають відповісти на питання: чи зможе Росія зробити Україну своєю частиною або сателітом, чи допустять українці проросійський реванш, чи продовжить Україна шлях до Євросоюзу або НАТО.

"Ось на такі питання нам треба буде дати відповідь саме зараз протягом двох тижнів і 31 березня", - сказав Порошенко.

За його словами, ставка виборів-2019 року дуже висока, і "наш споконвічний ворог теж знає".

"Він маскується. Він здатний мімікрувати. Він спробує надягати різні маски, втиратися в довіру. Він є не обов'язково тільки в образі обвішаного гранатами путіноїда або пропагандиста «русского мира». Для нього не проблема вигукнути і «Слава Україні!», і «Слава нації», або навіть «Смерть ворогам!» або «Ганьба!». Не щиро, звичайно, а коли треба попрацювати на телекамеру - тільки на це їх і вистачить", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, що останні кілька тижнів в Україні активізувалися представники "Національного корпусу". Вони вимагають заарештувати близького соратника президента Петра Порошенка Олега Гладковського, звинувачуючи його в "мародерстві" на оборонних контрактах.

9 і 16 березня ці мітинги привели до зіткнень з поліцією в Києві, а також в Черкасах і Полтаві, коли там перебував Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram