ГоловнаПолітика

Тимошенко закликала кандидатів у президенти об'єднатися проти корупції

На її думку, необхідно вибудувати систему управління, де жоден чиновник не зможе уникнути відповідальності.

Тимошенко закликала кандидатів у президенти об'єднатися проти корупції
Фото: ba.org.ua

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко закликала всіх демократичних кандидатів на пост Президента України об'єднатися для того, щоб захистити вибір громадян і спільно змінювати систему управління державою. Про це вона заявила під час програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Лідер "Батьківщини" зазначила, що 28 років в Україні тільки тасують особи і витягають президентів, як лотерейні квитки, але система залишається незмінною.

Проблема в тому, запевняє Юлія Тимошенко, що контролерів, які повинні боротися з корупцією, призначають корупціонери: "Вони самі себе контролюють і притягають до відповідальності. Якщо ми не змінимо систему повністю, у нас корупція буде відтворюватися знову і знову".

Вона нагадала, що, відповідно до чинної Конституції, президента не можна притягнути до відповідальності інакше, ніж за процедурою імпічменту, але й вона прописана так, щоб вищі посадові особи залишалися недоторканними.

Голова партії зазначила, що розслідувати "угоди на крові" і покарати всіх причетних до них, не минаючи Порошенка, - насправді лише перший крок. Важливо, щоб громадянське суспільство разом з тими політиками, які претендують перемагати на виборах, вибудувало систему управління, де жоден чиновник не зможе уникнути відповідальності.

Юлія Тимошенко закликала всіх демократичних кандидатів до такої спільної роботи.

"Ми зобов'язані сьогодні інтелектуально об'єднатися і покроково бачити шляхи зміни системи. Перед нацією стоїть велике завдання - прибрати від влади корупціонерів і вибирати державних діячів", - підсумувала кандидат у президенти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram