ГоловнаПолітика

Тимошенко пропонує створити ТСК для розслідування корупції в оборонній галузі

Політик переконана, що 150 голосів знайдуться.

Тимошенко пропонує створити ТСК для розслідування корупції в оборонній галузі
Юлия Тимошенко
Фото: ba.org.ua

Верховна Рада повинна негайно ухвалити постанову про створення тимчасової слідчої комісії, яка вивчить факти корупції чинного президента. Про це лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко сьогодні заявила в парламенті.

За словами нардепа, саме Верховна Рада, за Конституцією, має право розслідувати корупцію голови держави.

За словами Тимошенко, фракції парламенту, крім БПП, підтримують проект постанови про створення ТСК для розслідування корупції в оборонній галузі, про окремі приклади якої - постачання українській армії запасних непридатних запчастин з території країни-агресора - стало відомо з розслідування журналістів.

«Для цього потрібно 150 голосів. Якщо Андрій Парубій не порушить процедуру і поставить постанову про створення ТСК на голосування, вона буде однозначно створена. 150 голосів буде. Розпочнеться розслідування корупційної діяльності чинного головнокомандувача на незаконних постачаннях з країни-агресора зіпсованих частин на потреби української армії. Все це завтра може стати реальністю і залежить тільки від волі однієї людини - Андрія Парубія. Або він буде спільником корумпованого президента, або він стане на позиції парламентаризму і виконає свій обов'язок», - підкреслила вона.

Створення комісії стане першим кроком до здійснення процедури імпічменту президента, стверджує політик. Тимошенко нагадала, що вона оголосила збір підписів серед депутатів.

«У той час, коли наших українців убивають на фронті, окуповано Крим і Донбас, головнокомандувач країни через свої заводи здійснює корупційні оборудки і тим самим відмиває гроші з бюджету України і знищує обороноздатність нашої держави. Це недопустимо. Якщо ми як парламент будемо мовчати, це буде означати, що ми співучасники», - зазначила голова партії.

За її словами, те, що сьогодні викрили журналісти - це маленька верхівка айсберга всієї корупції на війні.

«Після виборів я гарантую вам - всі, хто в тому задіяні, починаючи від Порошенка і закінчуючи його корумпованим оточенням, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності», - підкреслила Юлія Тимошенко.

Вона також обурилася тим, що того дня, коли стало відомо про заробітки Порошенка на корупції в армії, Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 КК, яка передбачає відповідальність за незаконне збагачення.

"Зараз через КС вони починають корегувати КК, щоб не сісти через свою корупцію на крові. І це справжнє обличчя президента", - підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram