ГоловнаПолітика

Затриманого в "Борисполі" єпископа Гедеона (Харона) вислали в США (оновлено)

У служителя церкви виявили проблеми з документами для перебування в Україні.

Затриманого в "Борисполі" єпископа Гедеона (Харона) вислали в США (оновлено)
Епископ УПЦ МП Гедеон
Фото: ТСН

Співробітники Державної прикордонної служби депортували в США єпископа православної церкви Московського патріархату Гедеона (Юрія Харона). Про це він сам написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Владику депортували в США. Вели до літака збройні автоматники як злочинця", - написав Гедеон про своє вислання з України.

Увечері 13 лютого єпископа затримали в аеропорту "Бориспіль". У Державній прикордонній службі пояснили, що єпископ має кілька громадянств і є адептом "русского мира". За дорученням одного з правоохоронних органів, прикордонники вилучили в Гедеона український паспорт.

Оновлення. Державна прикордонна служба заперечує депортацію Харона в США і заявляє про його добровільний виліт у Німеччину. Про це на своїй сторінці в Facebook написав речник відомства Олег Слободян.

"Сьогодні вранці, о 06:30, Юрій Харон (єпископ Гедеон) вилетів зворотним рейсом до Франкфурта. Вилетів самостійно, без примусу, в доброму здоров'ї і настрої. Обіцяв повернутися", - написав Слободян. Він також пообіцяв опублікувати відповідне відео.

Нагадаємо, Гедеон є настоятелем скандально відомого храму біля фундаменту Десятинної церкви.

Згідно з реєстром Державної міграційної служби України, паспорт Харона є недійсним. За даними джерела в міграційній службі, Харон дійсно отримав українське громадянство, але пізніше його було анульовано, оскільки він надав недостовірні відомості під час подачі документів.

29 жовтня 2018 року єпископ Гедеон подав позов до Верховного Суду з вимогою визнати незаконним рішення Верховної Ради, яким вона підтримала звернення Президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія I з проханням надати томос про автокефалію Православної церкви в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram