ГоловнаПолітика

Російських спостерігачів на наших президентських і парламентських виборах не буде, - Геращенко

Україна відкрита для всіх інших міжнародних спостерігачів.

Російських спостерігачів на наших президентських і парламентських виборах не буде, - Геращенко
Фото: solydarnist.org

Присутність російських спостерігачів у міжнародних місіях під час президентських і парламентських виборів в Україні неприпустима.

Про це заявила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

"Ніяких російських спостерігачів на наших президентських і парламентських виборах ні в яких міжнародних місіях в Україні не буде. Це наше суверенне право - захищати Україну від представників країни-агресора, від тих, хто підтримує війну на Донбасі та крадіжку Криму, хто бреше, що "нас там немає", - написала Геращенко в фейсбуці.

Перший віце-спікер наголосила, що росіяни не можуть спостерігати за українськими виборами доти, "доки РФ не віддасть нам Крим і Донбас, не звільнить наших заручників і військовополонених, не забере свою зброю і техніку і не піде геть".

Водночас Геращенко додала, що Україна відкрита для всіх інших міжнародних спостерігачів.

"Запрошуємо, чекаємо на кожній дільниці", - зазначила вона.

Ірина Геращенко висловила глибоку стурбованість з приводу того, що в офіційному звіті БДІПЛ ОБСЄ з моніторингу президентських і думських виборів у РФ немає ні слова про фальсифікації їх у Криму, "де окупанти проводять псевдовибори на окупованих територіях".

"І колись ОБСЄ буде соромно за ці подвійні стандарти. А Україна сьогодні допомагає ООН, РЄ, ОБСЄ та іншим міжнародним організаціям не боятися і не забувати про свої принципи і статути", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла законопроект, який забороняє громадянам Росії бути спостерігачами на виборах в Україні. Міністерство закордонних справ України раніше вже декілька разів говорило, що не реєструватиме офіційних спостерігачів від РФ на українських президентських виборах. Минулого тижня голова МЗС Павло Клімкін висловив сподівання, що таке ж рішення прийме і Центральна виборча комісія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram