ГоловнаПолітика

Сестра повідомила про переведення Савченко в Лук'янівське СІЗО

Напередодні документи підозрюваної у тероризмі нардепки подали в ЦВК для реєстрації кандидатом у президенти.

Сестра повідомила про переведення Савченко в Лук'янівське СІЗО
Фото: Lb.ua

Надію Савченко перевели в Лук'янівське СІЗО в Києві. Про це з посиланням на надану Червоним Хрестом інформацію повідомила її сестра Віра.

"Надію Савченко кинули в Лук'янівське СІЗО. Отже швидко, до виборів, хочуть прибрати Надію з Києва", - написала Віра Савченко у фейсбуці.

Напередодні Віра Савченко подала до ЦВК документи своєї сестри для реєстрації Надії Савченко кандидатом у президенти України. Водночас нардеп вирішила не вносити обов'язкову заставу в розмірі 2,5 млн гривень.

Надію Савченко підозрюють у підготовці терактів у сесійній залі Верховної Ради. 22 березня 2018 року Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала правоохоронним органам дозвіл на її затримання та арешт. З 23 березня Савченко перебуває під вартою в Київському СІЗО.

Савченко інкримінують змову з метою силового захоплення влади, підготовку до силового захоплення влади, підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну та інших політиків, підготовку до теракту, сприяння терористичній організації "ДНР", незаконне поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК).

У грудні Шевченківський районний суд Києва продовжив утримання Савченко під вартою до 18 лютого 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram