ГоловнаПолітика

Угорщина відкриє курси української мови для угорців Закарпаття

Паралельно запускають і курси угорської для українців.

Угорщина відкриє курси української мови для угорців Закарпаття
Фото: news2000.com.ua

Уряд Угорщини відкриває в Береговому на Закарпатті курси української мови для місцевих угорців. Про це розповів уповноважений міністра зі співробітництва прикордонних регіонів Угорщини та України Іштван Грежа, повідомляє «Європейська правда».

Він зазначив, що курси будуть безкоштовними, а мета проекту - знизити напруження у відносинах між країнами.

"З огляду на ситуацію у відносинах наших країн, я запропонував організувати курси української мови для закарпатських угорців паралельно з курсами угорської мови для закарпатців. За перші 48 годин, як було оголошено набір на курси української мови, на них записалося понад 300 угорців Закарпаття", - розповів Грежа.

Курси будуть діяти на базі Закарпатського угорського Інституту імені Ференца Ракоці II. Навчання має стартувати на початку 2019 року.

Нагадаємо, відносини між Україною і Угорщиною загострилися у зв'язку з новим українським законом про освіту, який набув чинності 28 вересня 2017 року. Офіційний Будапешт побачив порушення прав угорської меншини в нормі закону про обов'язкове отримання освіти державною мовою. Тому Угорщина блокує зустрічі в рамках співпраці України з ЄС і НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram