ГоловнаПолітика

Тристоронні газові переговори перенесли на січень

Зустріч була запланована на 11 грудня.

Тристоронні газові переговори перенесли на січень
Министр энергетики РФ Александр Новак
Фото: pravdaurfo.ru

Чергові тристоронні газові переговори між Росією, Україною і Європейською комісією перенесено з грудня на другу половину січня 2019 року на прохання Брюсселя.

Про це повідомив міністр енергетики Росії Олександр Новак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Учора ми говорили з єврокомісаром Марошем Шефчовичем. За його пропозицією зустріч перенесено на січень місяць. Планувалося зустрітися 11 грудня. Зараз від Єврокомісії пролунала пропозиція перенести зустріч на другу половину січня. До цього буде експертна зустріч. У грудні поки що не буде зустрічі", - сказав Новак.

Зазначимо, що останнім часом намітилася активізація контактів представників і РФ і України з європейськими політиками на газову тематику. Наприклад, наприкінці листопада Новак по телефону обговорив "подальші перспективи транзиту російського газу через територію України" з міністром економіки і енергетики Німеччини Петером Альтмаєром.

На початку грудня голова "Газпрому" Олексій Міллер обговорював з послом ЄС, головою представництва ЄС в РФ Маркусом Едерером проект "Північний потік-2".

У середу в Брюсселі з віце-президентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем зустрічався також голова МЗС України Павло Клімкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна, Росія і Єврокомісія почали підготовку до тристоронніх газових переговорів на рівні міністрів. Передбачалося, що вони пройдуть у жовтні, потім - у листопаді.

Попередній раунд газових переговорів відбувся 17 липня в Берліні.

Раніше Новак говорив, що газові переговори можуть пройти в другій половині листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram