ГоловнаПолітика

Підозрюваного в державній зраді екс-главу Апеляційного суду Криму залишили під вартою

Апеляційна скарга сторони захисту залишена без задоволення.

Підозрюваного в державній зраді екс-главу Апеляційного суду Криму залишили під вартою
Экс-глава Апелляционного суда Крыма Валерий Чернобук
Фото: facebook/Larysa Sargan

Київський апеляційний суд залишив під вартою колишнього голову Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерія Чорнобука.

У прес-службі суду повідомили, що 5 грудня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на рішення слідчого судді Голосіївського райсуду Києва від 5 листопада 2018 року, якою задоволено клопотання слідчого і застосовано до Валерія Чорнобука запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів, до 1 січня 2019 року включно.

За результатами апеляційного розгляду постанову слідчого судді Голосіївського райсуду міста Києва від 5 листопада 2018 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту - без задоволення.

Нагадаємо, в серпні 2016 року Вища рада юстиції схвалила звільнення судді Апеляційного суду Дніпропетровської області Валерія Чорнобука за порушення присяги на посаді голови Апеляційного суду Криму.

Встановлено, що в березні 2014 року Чорнобук публічно підтримав анексію Криму Росією. У той самий час незаконна влада Криму звільнила його з посади і заборонила в'їзд на півострів.

На материковій Україні Чорнобук узяв участь в антитерористичній операції і був призначений суддею в Апеляційний суд Дніпропетровської області. Підозру Чорнобуку заочно оголошено 11 липня. 19 липня його оголосили в розшук.

3 листопада Чорнобука затримали в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram