ГоловнаПолітика

Євросоюз розробив план боротьби з російською дезінформацією

У Європі побоюються втручання РФ у вибори.

Євросоюз розробив план боротьби з російською дезінформацією
Фото: Вести Экономика

Європейська комісія розробила план протидії дезінформації з боку Росії. Його головна мета - не допустити втручання Кремля під час виборів до Європейського парламенту в травні 2019 року, а також під час виборів у країнах ЄС у 2020 році.

У Євросоюзі переконані, що Росія є однією з головних загроз з погляду виробництва дезінформації, повідомляє Радіо Свобода.

"Дезінформаційні кампанії, пов'язані з війною в Сирії, з катастрофою рейсу MH17 в Україні та використанням хімзброї під час атаки в Солсбері, ретельно задокументовані. У випадку з Росією ці докази серйозні. Однак інші країни також розгортають дезінформаційні стратегії, швидко вивчаючи методи Росії", - наголошено в плані протидії, який представлено Єврокомісією.

Щоб протистояти дезінформації, автори документа пропонують поліпшити інститути ЄС з виявлення й аналізу неправдивих відомостей і підвищити обізнаність і стійкість суспільства до таких даних. План також передбачає збільшення бюджету зовнішньополітичного відомства ЄС на стратегічні комунікації з двох до п'яти мільйонів євро.

Раніше повідомляли, що СБУ викрила найнятого Росією інтернет-провокатора для поширення паніки в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram