ГоловнаПолітика

У новому генплані Ірпінь названо містом-портом, що межує з лиманом

У офіційному документі місто частенько плутають з Очаковом.

Автори оновленого генерального плану Ірпеня, проведеного за вказівкою екс-мера Анатолія Карплюка, допустили низку дивних помилок. Про це на сайті "Громада Приірпіння" повідомила журналістка Михайлина Скорик.

"Виявляється, Ірпінь - це місто-порт. Його друга назва - Очаків. А з містом під Києвом межує 6 га Бейкушського лиману, 24 га Дніпровсько-Бузького лиману і 4 га узбережжя Чорного моря. Місто-курорт Ірпінь також сенсаційно отримало власний полігон із захоронення твердих паливних відходів - це за 20 кілометрів від Хрещатика! Але все ж планує з часом утилізувати ці тверді відходи в Миколаєві. Це не мої фантазії, це витяг з документа під назвою "Оновлення генерального плану м Ірпінь Київської області. Інформаційна довідка", розміщеного на сайті Ірпінської міської ради", - зазначила журналістка з посиланням на документ.

Фото: kotsubynske.com.ua

"З метою охорони та оздоровлення навколишнього середовища м Очакова в проекті рекомендується виконати низку планувальних і технічних заходів. Намічений комплекс заходів повинен реалізовуватися через дію законів України щодо екологічного стану та санітарно-епідеміологічного контролю території, органами місцевого самоврядування", - йдеться на сторінці 96 оновленого Генерального плану Ірпеня.

Фото: kotsubynske.com.ua
Крім того, документ передбачає розробку проекту землеустрою з урахуванням наявної містобудівної документації з визначення прибережних захисних смуг, пляжної та водоохоронної зони водних об'єктів міста Бейкуського лиману - 6,0 га, Дніпровсько-Бузького лиману - 24,0 га, з проведенням планувальної організації та благоустрою цих територій на орієнтовній площі - 30,0 га; а також екологічне оздоровлення морського узбережжя з виконанням комплексу гідротехнічних заходів, орієнтовно 4,0 км.

Фото: kotsubynske.com.ua
Також документ вирішує проблему полігону з утилізації відсортованих твердих паливних відходів, якого в Ірпені немає, і який планують перенести до Миколаєва. І передбачає розвиток перспективного напрямку - морського туризму не тільки в Ірпені, але і у всьому Очаківському районі Миколаївської області та пляжах Чорного моря.

Фото: kotsubynske.com.ua

При цьому журналістка стверджує, що перед появою цього проекту Генерального плану були проведені фейкові громадські слухання під головуванням Карпюка, який представився як "обраний головувати".

"Очевидно, екс-мер Володимир Карплюк, який все ще контролює апарат Ірпінської міської ради, дуже поспішає затвердити оновлений Генеральний план Ірпеня. Тому що він може стати індульгенцією для всіх незаконних забудов міста. Адже розробники з державного науково-дослідного інституту проектування міст "Діпромісто" змушені малювати на карті то, що вже фізично побудовано", - зазначила Михайлина Скорик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram