ГоловнаБлогиБлог Володимира Карплюка

Чому футболісти української діаспори знову їдуть в Ірпінь?

У 2019-му Ірпінь знову прийматиме Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд! Для цієї масштабної спортивної події, на яку з’їдуться сотні учасників з багатьох країн світу наше місто вже другий рік поспіль обирають зовсім не випадково. Сьогодні Ірпінь повністю підтверджує свій статус міста спорту і спортивної столиці Київщини.

Учасники чемпіонату світу з футболу серед діаспорних команд в Ірпені-2018
Фото: надане Володимиром Карплюком
Учасники чемпіонату світу з футболу серед діаспорних команд в Ірпені-2018

Ще чотири роки тому у це важко було повірити. Про проведення міжнародних змагань тут і не думали, адже в Ірпені не було навіть міського стадіону, а вся спортивна інфраструктура була застарілою і занедбаною. Сьогодні ситуація кардинально інша.

А почалося все у 2015-му з реконструкції території Ірпінської ДЮСШ. Всього за кілька місяців старі майданчики перетворилися на суцільний сучасний спорткомплекс із трьома полями – футбольного, баскетбольного та волейбольного. Поруч розташувався тенісний корт і гімнастичний майданчик. Зараз Ірпінська ДЮСШ вважається однією з кращих в області, а її вихованці регулярно займають призові місця на регіональних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Паралельно почалася розбудова спортивної інфраструктури по всьому місту. У кожному оновленому парку (а сьогодні в Ірпені їх уже шість!) встановлено вуличні тренажери, обладнано бігові доріжки. Приємно спостерігати, коли щодня зранку і ввечері там займаються спортом і дорослі, і діти.

У 2016 році сталася, мабуть, найвизначніша подія у спортивному житті Ірпеня. Після року будівництва у місті відкрився центральний міський стадіон «Чемпіон». Це сучасний спортивний комплекс, побудований за усіма європейськими стандартами. З трибунами для глядачів на 800 місць, першокласним футбольним полем зі штучним покриттям та спеціальним освітленням, тенісним кортом, універсальним майданчиком для баскетболу, волейболу, міні-футболу, зоною для воркауту та двома залами з м’яким покриттям.

Під час гри команд США та Польщі на стадіоні «Чемпіон» в Ірпені
Фото: надане Володимиром Карплюком
Під час гри команд США та Польщі на стадіоні «Чемпіон» в Ірпені

За два роки «Чемпіон» став традиційним майданчиком для проведення спортивних заходів різного рівня – від міських до міжнародних. Щодня його відвідують близько 200 дітей, які займаються у більш як десяти спортивних секціях. Саме там минулого року проходили головні матчі та фінал Чемпіонату світу з футболу серед української діаспори. Приємно, що і організатори, і учасники високо оцінили рівень підготовки змагань та якість і різноманіття спортивної інфраструктури міста.

Торік на території всіх шкіл Ірпеня з’явилися нові сучасні спортивні комплекси з універсальними полями та тренажерами. Найбільший - у спеціалізованій школі спортивного напрямку №3 – з двома футбольними та баскетбольним полями, біговою доріжкою зі спеціальним покриттям та великою Workout зоною. Тепер школярі і на уроках фізкультури, і в післяурочний час ще з більшою радістю біжать займатися спортом та грати у рухливі ігри, а не сидять з гаджетами у руках.

Ірпінь – місто здоров’я і спорту. Це та велика і доволі амбітна мета, яку ми поставили собі чотири роки тому і яку успішно реалізуємо зараз. Окрім інфраструктури, велика ставка робиться на популяризацію спорту і здорового способу життя через різноманітні спортивні заходи і акції. Щомісяця у місті відбуваються масові турніри, благодійні забіги, флешмоби, спартакіади.

Один за одним в Ірпені продовжують створюватися спортивні клуби, секції. Нещодавно народився молодіжний соціальний проект «Територія спорту», де кожен охочий може безкоштовно займатися з фаховими тренерами, який вже називають одним з кращих соціальних проектів України.

Для заняття спортом в Ірпені створено всі умови. І для цього зовсім не потрібно витрачати кошти. Головне – бажання. Приємно, що чимало мешканців міста це розуміють і з користю для себе використовують.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram