ГоловнаПолітика

Слова Путіна про Україну викликали подив у Німеччині

Президент РФ назвав українське керівництво "партією війни".

Слова Путіна про Україну викликали подив у Німеччині
Фото: EPA/UPG

Уряд Німеччини "з подивом відреагував" на недавні висловлювання російського президента Володимира Путіна про конфлікт в Україні. Про це в понеділок, 3 грудня, в Берліні заявив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє Немецкая волна.

У відповідь на слова російського лідера, який два дні тому назвав українське керівництво "партією війни", Зайберт вказав, що "уряд України є законним, демократично обраним представництвом цієї країни і залишається легітимним партнером у мінському процесі з вирішення конфлікту".

За його словами, протиправну анексію Криму скоїла Росія, яка також підтримує сепаратистів на Донбасі. "Тож саме на ній лежить головна відповідальність за кризу і насильство, жертвами якого на сході України стало вже так багато людей", - підкреслив офіційний представник уряду ФРН.

На прес-конференції в Буенос-Айресі 1 грудня, після закінчення саміту G20, Путін заявив, що "чинне керівництво України не зацікавлене у врегулюванні ситуації взагалі, а тим більше - мирними засобами".

Нагадаємо, 25 листопада в Керченській протоці російські прикордонні кораблі атакували і захопили два українські катери і буксир. Усі 24 моряки, які перебували на суднах, потрапили в полон.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях до 26 грудня 2018 року.

27-28 листопада окупаційний суд Сімферополя заарештував всіх полонених українців до 25 січня 2019 року. Їх звинувачують у незаконному перетині російського кордону. Увечері 29 листопада моряків почали вивозити із СІЗО Сімферополя до Москви.

Міжнародна спільнота вимагає від Росії відпустити українські кораблі разом з екіпажами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram