ГоловнаПолітика

Вибухи військових арсеналів були терористичними актами, - генерал-лейтенант Ігор Павловський

Це, за його словами, підтверджують результати експертиз.

Вибухи військових арсеналів були терористичними актами, - генерал-лейтенант Ігор Павловський
Ігор Павловський

Міністерство оборони має результати експертиз, які вказують на сплановані ворогом атаки на склади боєприпасів і військові арсенали у Сватовому, Балаклії та в Ічні. Про це в інтерв'ю розповів заступник міністра оборони генерал-лейтенант Ігор Павловський.

«Терористичні акти на наших складах боєприпасів були сплановані ворогом. Це підтверджують численні експертизи, проведені під час розслідувань. У Сватовому та Балаклії було знайдено залишки запальних боєприпасів, які доставлялися на склади повітряним шляхом із допомогою безпілотних літальних апаратів. Додатково в Балаклії завдяки системі раннього виявлення займання зафіксовано, що пожежа виникла після вибуху невстановленого предмету із тактико-технічними характеристиками малої ракети. А в Ічні пожежа почалася після серії вибухів у різних частинах арсеналу», - зазначив Ігор Павловський.

За його словами, підрозділи Збройних Сил забезпечені боєприпасами і пальним й готові до відсічі агресору.

«Підрозділи Збройних Сил готові. На їхнє забезпечення ми передали достатню кількість зразків техніки та озброєння. Це десятки тисяч одиниць новітньої, модернізованої, капітально відремонтованої військової техніки та озброєння. Авіація, системи протиповітряної оборони, техніка Сухопутних військ, Військово-Морських сил – усі види», - зазначив заступник міністра оборони.

Як повідомляли, з 26 листопада в 10 областях України діє 30-денний воєнний стан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram