ГоловнаПолітика

Воєнний стан в Миколаївській області не вплинув на роботу, спрямовану на соціально-економічний розвиток області Актуально

В області не заплановане введення будь-яких обмежень прав і свобод громадян

Воєнний стан в Миколаївській області не вплинув на роботу, спрямовану на соціально-економічний розвиток області

Воєнний стан у Миколаївській області не впливає на роботу направлену на соціально-економічний розвиток регіону. Про це заявив голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко під час спілкування з журналістами в рамках проекту «Маю силу відповідати».

Як повідомив очільник області, зараз на Миколаївщині проводяться заходи, пов’язані з можливістю агресії з боку Російської Федерації, зокрема, посилено охорону державних будівель, закладів соціальної сфери, а також місць великого скупчення людей, всі органи управління, сили та засоби цивільного захисту Миколаївської області переведені у режим функціонування «підвищена готовність».

При цьому в області не планується введення жодних обмежень прав і свобод громадян, передбачених законодавством України у випадку введення воєнного стану (заборона введена виключно на фіксацію і передачу інформації про пересування військової техніки і військових підрозділів та використання цивільними особами військового одягу). Ба більше, в містах і районах Миколаївщини активно ведеться робота з формування трирічного перспективного плану розвитку регіону.

«Нагадаю, що ми, незважаючи на воєнний стан, провели Раду регіонального розвитку. Такі ради із залученням громадськості та експертів відбудуться в усіх містах, районах і ОТГ. Миколаївщина має унікальну можливість розробити план економічного зростання на три роки вперед зі всіма інфраструктурними і соціальними проектами. Такого ніколи не було за все існування незалежної України», - сказав Олексій Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram