ГоловнаПолітика

Нардеп Бондар закликав фракції парламенту об'єднатися і захистити людей від комунального терору

"Для майже 9 млн українських пенсіонерів чинні тарифи є непосильними".

Нардеп Бондар закликав фракції парламенту об'єднатися і захистити людей від комунального терору
Фото: vidrodzhennya.org.ua

Співголова депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар закликав представників усіх парламентських фракцій і груп врешті-решт підтримати проект постанови щодо проведення аудиту обґрунтованості цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

З такою пропозицією народний депутат виступив 3 грудня під час засідання Погоджувальної ради керівників фракцій ВР.

«Ми все ж наполягаємо поставити на голосування проект постанови, який спільно підписали лідери парламентських фракцій. Він передбачає скасування рішення про підвищення тарифів, їх перегляд і приведення до нормального. економічно обґрунтованого рівня. Бо як неодноразово заявляли лідери фракцій, тарифи в Україні завищені вдвічі. А вартість газу українського видобутку щонайменше втричі нижча за ту ціну, за якою його пропонує купувати уряд», – підкреслив Віктор Бондар.

І наголосив, що для майже 9 млн українських пенсіонерів нинішні тарифи є непосильними, оскільки вони отримують пенсію, нижчу за розмір «середньої» платіжки за комунальні послуги взимку.

«2,5 млн українців отримують пенсії від 1400 грн до 1500 грн щомісяця. Ще 3,7 млн наших пенсіонерів отримують від 1500 грн до 2000 грн на місяць – це практично дорівнює тим тарифам, які сьогодні виставляє їм влада. По суті, всю свою пенсію ці люди змушені нести до Ощадбанку, щоб заплатити за проживання у своїх квартирах. І ще понад 2 млн отримують пенсію від 2000 грн до 3000 грн. Тобто загалом 76% українських пенсіонерів мають пенсії, нижчі за тарифи, які їм сьогодні запропонувала влада», – наголосив співголова депутатської групи «Партія «Відродження».

Нагадаємо, 1 листопада 2018 року депутатська група «Партія «Відродження» зареєструвала у Верховній Раді Проект постанови №9252 щодо проведення аудиту тарифів на комунальні послуги в Україні. Серед інших пропозицій документа – запровадити мораторій на подальше зростання тарифів ЖКГ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram