ГоловнаСвіт

У Німеччині поліція перервала концерт через нацистські вигуки

Демонстрація нацистських символів у країні кримінально карається.

У Німеччині поліція перервала концерт через нацистські вигуки
Фото: EPA/UPG

На сході Німеччини поліція перервала концерт правих радикалів після того, як деякі його учасники стали показувати "гітлерівське вітання" і викрикувати "Зіг хайль!", передає Німецька хвиля.

Інцидент стався в невеликому східносаксонському місті Остріці вночі проти неділі, 2 грудня. За даними поліції, на рок-концерті за участю двох музичних груп зібралися кілька сотень людей.

Поліція прибула на місце після скарг місцевих жителів на шум і почула, як відвідувачі концерту вигукували, зокрема, нацистське вітання "Зіг хайль!". Після прибуття підкріплення правоохоронці перервали концерт. 

Розпочато розслідування у зв'язку з обвинуваченнями в демонстрації нацистських символів, що в Німеччині кримінально карається. До такої символіки відносяться прапори, значки, окремі предмети уніформи, гасла, форми вітання та інше.

В Остріці, розташованому на кордоні з Польщею, нерідко відбуваються концерти, які стають місцем зустрічей правих радикалів. На початку листопада в місті пройшов неонацистський фестиваль, що спричинив протести серед населення.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram