ГоловнаСвіт

США і Китай відтермінували введення додаткових мит

Вашингтон погодився не піднімати 25% мита на китайські товари обсягом 200 мільярдів доларів.

США і Китай відтермінували введення додаткових мит
Дональд Трамп и Си Цзиньпин
Фото: twitter.com/XHNews

США та Китай не будуть вводити додаткові мита з нового року і планують продовжити переговори, щоб досягти торгового компромісу. Таке рішення під час саміту G20 ухвалили глави держав Дональд Трамп і Сі Цзіньпін, повідомляє прес-служба Білого дому.

“Переговори тривали близько двох годин. За їх підсумками країни відтермінували введення нових взаємних тарифів мінімум на 90 днів", - йдеться у повідомленні.

Вашингтон не буде піднімати з 10% до 25% мита на китайські товари обсягом 200 мільярдів доларів. Однак якщо протягом 90 днів країни не вирішать свої торгові суперечки, США збільшать мита, наголошується в повідомленні.

Крім того, згідно з угодою, Китай збільшить обсяги імпорту американських товарів, зокрема, це торкнеться сільськогосподарської, енергетичної, промислової продукції. Це дозволить скоротити торговий дефіцит США перед Китаєм.

Трамп неодноразово звинувачував Китай у крадіжці інтелектуальної власності та американських технологій. У лютому Мінторгівлі США провело дослідження постачання сталі та алюмінію із закордонних країн і дійшло висновку, що нинішнє становище "ставить під загрозу національну безпеку" країни.

У вересні Трамп ввів нові мита на товари з Китаю в обсязі 200 мільярдів доларів. Передбачалося, що вони почнуть діяти з 24 вересня і з 1 січня 2019 року зростуть до 25%. У відповідь Пекін ввів аналогічне мито на 659 американських товарів, а міністерство торгівлі Китаю заявило, що США "розпалили найбільшу торгову війну в історії світової економіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram