ГоловнаЕкономікаБізнес

У Берліні заявили, що відмова від "Північного потоку-2" знизить здатність Німеччини допомагати Україні

"Його все одно побудують".

У Берліні заявили, що відмова від "Північного потоку-2" знизить здатність Німеччини допомагати Україні
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що вихід країни з проекту газопроводу "Північний потік-2" знизить її здатність допомагати Україні.

Про це він сказав журналістам, пише Reuters.

Маас упевнений, що Росія буде наполягати на будівництві трубопроводу, навіть якщо німецькі компанії відмовляться від нього. "Його все одно побудують, але не залишиться того, хто виступав би за альтернативний транзит газу через Україну. Ось чому ми вважаємо важливим залишатися політично зацікавленими", - заявив міністр.

Газопровід "Північний потік-2" (Nord Stream 2) повинен пройти по Балтійському морю, з'єднавши постачальників у Росії зі споживачами в Європі, його довжина становитиме більш ніж 1,2 тис. км. Пропускна спроможність становитиме 55 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту оцінюється майже в 10 млрд євро. Учасники консорціуму - "Газпром", Engie, OMV, Shell, BASF і Uniper.

Україна впевнена, що газопровід є не тільки шкідливим для економіки України, але також матиме згубні економічні та політичні наслідки для всієї Європи.

1 листопада 2018 року під час візиту в Україну Меркель заявила, що розглядає проект "Північний потік-2" не так критично, як Київ. Водночас вона виступила за збереження транзиту газу через територію України після 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram