ГоловнаПолітика

Російський омбудсмен Москалькова відвідає українських моряків у СІЗО

Уповноважений з прав людини не бачить перешкод для візитів українського консула до моряків.

Російський омбудсмен Москалькова відвідає українських моряків у СІЗО
Татьяна Москалькова

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова планує найближчим часом відвідати українських моряків, затриманих 25 листопада в Чорному морі.

"Я цього тижня обов'язково побуваю і в "Лефортово", і "Матроській тиші", щоб переконатися, що права громадян України дотримуються", - сказала Москалькова журналістам, пише "Інтерфакс-Україна".

За словами уповноваженого, затриманих відвідали члени московської громадської спостережної комісії, українці скарг не висловлювали.

За її словами, адвокати отримають доступ до своїх підзахисних.

"Усі затримані отримують необхідне харчування... Усе необхідне в плані одягу, інших предметів першої необхідності вони мають", - сказала Москалькова.

Російський омбудсмен додала, що не бачить перешкод для відвідування моряків українським консулом.

"Український консул має право, за законодавством, відвідати громадян України. Я не думаю, що тут можуть бути якісь перешкоди. Принаймні до мене українська сторона не зверталася про порушення, пов'язані з консульською конвенцією", - додала вона.

Нагадаємо, за рішенням Європейського суду з прав людини, Росія сьогодні має надати офіційне пояснення причин затримання українських моряків у нейтральних водах Чорного моря, їх місце перебування, а також повідомити про їхній стан здоров'я і надану медичну допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram