ГоловнаПолітика

Новинський: Головне завдання - звільнення моряків

"Ми закликаємо владу до прямих переговорів з Російською Федерацією".

Новинський: Головне завдання - звільнення моряків
Фото: facebook.com/Вадим Новинский

Поки українські моряки не повернуться додому, вважати, що інцидент біля Керченської протоки повністю вичерпаний, рано.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише голова фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський.

Політик зазначає: "Ми закликаємо владу до прямих переговорів з Російською Федерацією про негайну видачу затриманих і засуджених українських моряків на підставі договорів про правову допомогу між двома державами".

Новинський впевнений, що замість виправдань і пошуку винних необхідний пошук компромісу з російською стороною щодо ситуації, яка склалася, і це єдиний шлях повернення наших хлопців, і відповідальність за їхні долі лежить особисто на президентові Петру Порошенку.

"Важливо сказати і про те, що істерія з введенням воєнного стану без достатніх правових підстав - це ганьба і відчайдушна спроба Президента втриматися при владі за будь-яку ціну. Той, хто, по суті, відправив наших моряків у полон, зараз роздає інтерв'ю направо і наліво, вже забувши про головне завдання - повернення екіпажів українських суден. І не дивно. Режиму Порошенко потрібен безперервний потік "в'язнів Кремля", щоб залишатися на порядку денному антиросійських санкцій і бути в центрі уваги світових ЗМІ", - впевнений політик. Він вважає ситуацію, що склалася, абсолютно неприпустимою і аморальною.

Новинський вважає, що влада повинна пред'явити суспільству чітке і зрозуміле вирішення проблеми, яку вона створила: домовитися з російською стороною виконувати чинні угоди про порядок проходження Керченської протоки, акваторій Чорного і Азовського морів так, щоб не повторити схожі інциденти в майбутньому. В іншому випадку кожен наступний аналогічний наказ військовослужбовцям ЗСУ буде приводити до таких самих трагічних наслідків. Водночас, Верховна Рада повинна здійснити функцію парламентського контролю та створити тимчасову слідчу комісію, яка проведе власне розслідування, з'ясує всі обставини інциденту і встановить винних.

"І завершуючи, зазначу - представники партій війни з нульовим рівнем довіри суспільства не можуть нескінченно і безконтрольно втягувати у війну цілу державу. Ціна п'яти років їх перебування при владі і так занадто велика. Країні сьогодні необхідні мир, відновлення економіки і перемога над бідністю. Президент і коаліція війни на це точно не здатні", - підсумував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram