ГоловнаПолітика

Тимошенко назвала Майдан щепленням від диктатури і беззаконня

"Революцію гідності навіки вписано в літопис країни".

Тимошенко назвала Майдан щепленням від диктатури і беззаконня
Фото: ba.org.ua

Майдан показав українцям, що вони можуть бути вищими за так звану еліту. Про це на своїй сторінці у Facebook написала лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, вітаючи українців з Днем гідності.

"Майдан – це не ландшафт, це духовний центр, точка концентрації справедливості і правди. В монархіях на майданах складають присягу самодержцю, в Україні на майданах стинають голови гетьманам-невдахам… Іноді – буквально, іноді – політично. На Майдані народилася нова українська нація. Я бачила, як люди вперше в житті говорили українською, вперше тримали руку на серці під "Ще не вмерла". Я бачила пологи нової, гордої і гарної, неприборканої України. Великий момент і Славні часи", - сказала лідер "Батьківщини".

При цьому вона зазначила, що Україна ніколи не була нацією безмовних поневолених рабів. "Воля, Дикий степ, пороги Дніпра, Січ, свобода людського Духу, Честь та Гідність – це наш генетичний код, що береже країну, націю і державу, всупереч всім викликам долі та історії", - вважає політик.

"Так, політики іноді зраджують майдан, капіталізують його здобутки, намагаються вивести перемогу людей в кеш, в посади, в особисті дивіденди. Однак Майдан сильніший за політиків і за політику. Майдан – це не акт, це – процес. І кожен президент, кожен політик, кожен державний діяч має затямити: Майдан не "був", Майдан – є! Він нікуди не подівся, не зник, не пішов в забуття. Він не має терміну давності", - зазначила вона.

За словами лідера партії, Україна двічі за 10 років отримала власне щеплення від диктатури, від беззаконня та безвідповідальності політиків.

"Революція гідності навіки вписана в літопис країни. Вічна слава всім, хто віддав своє життя за свободу України, за право нації бути вільною, гордою, незалежною!" - написала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram