ГоловнаПолітика

"Опоблок" скликає політраду для оцінки союзу Бойка і Льовочкіна з партією Медведчука

"Мабуть, пан Бойко і пан Льовочкін вирішили вступити в партію «За життя»".

"Опоблок" скликає політраду для оцінки союзу Бойка і Льовочкіна з партією Медведчука
Новинский и Бойко во время конференции Одесской областной организации Оппозиционного блока, 26 марта, 2018.
Фото: opposition.org.ua

Партія "Опозиційний блок" 12 листопада проведе засідання політради для оцінки союзу Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна з партією Віктора Медведчука "За життя"

Про це в коментарі LB.ua повідомив народний депутат фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський.

"Підписання якоїсь угоди зі створення «Опозиційної платформи» сьогодні в стінах Верховної Ради - це приватна ініціатива Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна. Уже в понеділок ми ініціювали скликання політради партії «Опозиційний блок», щоб обговорити ситуацію, що склалася", - заявив він.

Новинський також підкреслив, що "Опоблок" вимагатиме проведення з'їзду партії.

"З тією метою, щоб рядові члени партії могли оцінити ситуацію і прийняти рішення з цього приводу", - додав він.

Нардеп зазначив, що наразі складно говорити про можливі рішення з'їзду і чи буде порушуватися питання про виключення з партії Бойка і Льовочкіна.

"Мабуть, пан Бойко і пан Льовочкін вирішили вступити в партію «За життя», якщо в них є такі ініціативи. Наша партія завжди виступала за те, щоб у нас був єдиний кандидат у президенти від прогресивних опозиційних сил, який здатний скласти реальну конкуренцію діючій владі, а не бути на підтанцьовці в Петра Порошенка", - упевнений він.

Нагадаємо, 9 листопада група депутатів "Опозиційного блоку" (так зване "крило Бойка-Льовочкіна") вирішила укласти союз з партією "За життя", фактичним лідером якої є проросійський політик Віктор Медведчук.

У 2014 році "Опозиційний блок" створювався на уламках ПР як штучна структура, націлена винятково на проходження в парламент. У "Опоблоку", який отримав 9,43%, були два основні акціонери - групи Ахметова і Фірташа, ділили все в пропорції 50 на 50. Номінальні співголови фракцій: Олександр Вілкул і Юрій Бойко. Перший представляє "ахметовське" крило, другий - "фірташівське".

Детальніше про те, що відбувається в "ОБ" читайте в статті "Троє в човні і Ахметов за бортом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram