ГоловнаПолітика

Виконавця нападу на Гандзюк залишили під вартою

Організатор нападу Сергій Торбін теж залишається під арештом.

Виконавця нападу на Гандзюк залишили під вартою
Фото: facebook.com/uakateryna

Підозрюваному в нападі на Катерину Гандзюк Микиті Грабчуку продовжили запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до закінчення терміну слідчих дій - 3 грудня.

Про це повідомляє херсонське видання МОСТ.

Микита Грабчук ("Мураха") - безпосередній виконавець нападу на Гандзюк. Саме він вилив на дівчину літр сірчаної кислоти, в результаті чого вона отримала 40% хімічних опіків.

Нагадаємо, що 31 липня колишні учасники АТО вчинили напад на радницю мера Херсона Катерину Гандзюк. Два з половиною місяці Катерина лежить у реанімації в Києві.

Поки що відомо про п'ятьох осіб, які обґрунтовано підозрюються в замаху на вбивство Гандзюк. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. Всі вони є учасниками бойових дій на сході України в складі добровольчих формувань, зокрема Української добровольчої армії. Торбіна і Васяновича нагороджено орденами «За мужність» III ступеня.

Раніше суд відпустив під домашній арешт підозрюваних у нападі на Катерину Гандзюк Віктора Горбунова, В'ячеслава Вишневського і Віктора Горбунова.

У середу, 17 жовтня, Сергія Торбіна, якого підозрюють в організації замаху на Катерину Гандзюк, залишили під вартою ще на два місяці. За матеріалами слідства, саме Торбін давав вказівки Горбунову, Васяновичу, Грабчуку та Вишневському щодо здійснення нападу на Гандзюк. Зокрема, Горбунов придбав дві пляшки сірчаної кислоти, якою згодом облив Катерину Микита Грабчук.

Гандзюк упевнена в причетності всіх затриманих до нападу на неї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram