ГоловнаПолітика

Російський священик: помре Варфоломій - все повернеться в норму

"За життя патріарха Варфоломія, думаю, таких шансів немає".

Російський священик: помре Варфоломій - все повернеться в норму
Фото: pravmir.ru

Настоятель храму мучениці Тетяни при Московському державному університеті протоієрей Володимир Вигилянський порадив російським віруючим чекати на смерть Вселенського патріарха Варфоломія. На його думку, після цього церковний розкол буде подолано.

Про це пише "Новый день".

У глибокому минулому, заявив протоієрей, не раз робилися спроби розколу - з політичних або економічних мотивів, зокрема, дві унії, на які погоджувався Константинополь: Ліонський собор у XIII столітті і Флорентійський собор у XV столітті.

"Але потім розкол залікувався. Вони каялися в цьому і поверталися назад. За життя патріарха Варфоломія, думаю, таких шансів немає, але щойно він помре, я вважаю, все буде в нормі. Це пов'язано і з його особистістю, і з політичним контекстом. Відомий його зв'язок з Америкою, в Туреччині протягом десятиліть він тримався за підтримки американських президентів. Усе, що відбувається, пов'язане з великою геополітикою", - розсудив протоієрей.

Нагадаємо, що 15 жовтня Синод Російської православної церкви визнав неможливим подальше євхаристійне спілкування з Константинополем у зв'язку з рішенням Вселенського патріархату надати автокефалію Українській церкві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram