ГоловнаПолітика

Генштаб РФ підготує спецназ для розміщення в монастирях УПЦ МП під прикриттям, - Тимчук

Росія пояснює це необхідністю "забезпечити безпеку митрополитів".

Генштаб РФ підготує спецназ для розміщення в монастирях УПЦ МП під прикриттям, - Тимчук
Заседание совета безопасности РФ
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін наказав силовим відомствам РФ забезпечити безпеку митрополитів УПЦ МП "шляхом розміщення в найважливіших монастирях груп спецназу головного управління Геншатабу Збройних сил Росії під прикриттям". Про це повідомив Дмитро Тимчук з посиланням на інформаторів групи "Інформаційна опір".

За даними групи, рішення було прийнято 12 жовтня на засіданні Радбезу РФ, після рішення Константинопольського патріархату про надання автокефалії українській помісній церкві.

"Міністр оборони РФ С. Шойгу і начальник Генштабу ЗС РФ В.Герасімов відзначили, що в ГШ ЗС РФ вже відпрацьовуються плани безпосереднього виведення на територію України мобільних бойових груп (під прикриттям) з метою захисту Києво-Печерської та Святогірської лавр. На думку цих керівників, ці релігійні об'єкти першими "потрапляють під загрозу нападів" з боку "радикально налаштованих і озброєних бойовиків-націоналістів", що "матиме загрозу життю ієрархів і керівництву" т.зв. "УПЦ МП", - написав Тимчук.

Повідомляється також, що військове керівництво РФ в рамках підготовки до реалізації цих планів вже проводить підготовку груп спецназу на місцевості, а саме - на базі Новоафонского монастиря в Абхазії.

"Таким чином, в ГУ ГШ ЗС РФ вже фактично розроблена операція з дестабілізації ситуації в Україні з використанням релігійного чинника", - написав Тимчук.

Нагадаємо, минулого тижня на Синод Вселенського патріархату зняв анафему з митрополита Філарета, а також прийняв рішення надати Томос про автокефалію українській помісній церкві після об'єднання трьох її гілок - української автокефальної церкви, УПЦ КП і УПЦ МП.

У відповідь на рішення Вселенського патріархату Синод російської православної церкви прийняв рішення розірвати всі спілкування з Константинополем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram