ГоловнаПолітика

Порошенко і держсекретарі МЗС Німеччини обговорили ризики "Північного потоку-2" для Європи

Особливу увагу було приділено питанню звільнення українських політв'язнів.

Порошенко і держсекретарі МЗС Німеччини обговорили ризики "Північного потоку-2" для Європи
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко і делегація державних секретарів Німеччини обговорили ризики будівництва російського магістрального газопроводу "Північний потік-2" для безпеки Європи.

Про це повідомляє прес-служба Президента за підсумками проведеної зустрічі.

"Особливу увагу було приділено питанню звільнення українських політв'язнів. Були порушені також питання реалізації Росією проекту "Північний потік-2" і ризики, які він створює для безпеки в Європі", - йдеться в повідомленні.

Також під час зустрічі сторони відзначили важливість майбутнього візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель в Україну з точки зору зміцнення двостороннього партнерства.

Учасники заходу відзначили суттєвий прогрес України на шляху реформ і зростання привабливості країни для німецьких компаній.

Порошенко подякував німецькій стороні за допомогу в реалізації реформ, а також за роль Німеччини і особисто Меркель в питанні відновлення територіальної цілісності України. Було наголошено на важливості продовження санкцій Європейського Союзу щодо Росії як країни-агресора.

Президент наголосив на активізації військової присутності Росії в Азовському морі, що є прямим продовженням окупації і подальшої мілітаризації анексованого Росією Криму.

Під час зустрічі представники німецької делегації висловили жаль з приводу трагедії в Керчі (Крим).

Раніше стало відомо, що Ангела Меркель відвідає Україну в листопаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram