ГоловнаПолітика

РНБО введе санкції проти власників NewsOne і "112 Україна", - Турчинов

Інформаційна агресія РФ проти України "є дуже актуальним питанням".

РНБО введе санкції проти власників NewsOne і "112 Україна", - Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони оперативно розгляне питання санкцій щодо телеканалів "112 Україна" і NewsOne, як тільки отримає відповідну постанову парламенту.

Про це секретар РНБО Олександр Турчинов сказав на спільному з секретарем Бюро національної безпеки Польщі Павелом Солохом брифінгу, повідомляє Укрінформ.

"Як тільки постанова нам прийде з парламенту, не бачу проблем, щоб оперативно розглянути це питання", - сказав Турчинов.

Він також зазначив, що український парламент, приймаючи цю постанову, діяв в рамках своїх повноважень, а інформація, яку сьогодні обговорювала Верховна Рада і яка була покладена в основу документа, свідчить про те, що інформаційна агресія РФ проти України "є дуже актуальним питанням".

Відповідаючи на уточнювальне запитання журналістів, керівник Радбезу зазначив, що санкції будуть застосовані до засновників цих двох телеканалів.

За його словами, у цих телеканалів досить складна прихована система власності, але "там, безумовно, є нерезиденти України, і тому тут немає обмежень щодо застосування санкцій".

У той же час він наголосив, що закон також передбачає можливість застосування санкцій і до українських суб'єктів: "Це терористична діяльність. Пропаганда тероризму є однією зі складових терористичної діяльності".

Секретар РНБО наголосив, що рішення щодо цих телеканалів буде прийнято "відповідно до закону і Конституції України".

Верховна Рада 4 жовтня прийняла постанову "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо телеканалів "112 Україна" і NewsOne.

Рішення пов'язане з тим, що 112 канал перейшов під контроль проросійського політика Віктора Медведчука, а NewsOne виявився в управлінні в Андрія Портнова.

Нагадаємо, днями 25 тисяч підписів набрала петиція з вимогою закрити телеканали "112" і NewsOne як "активно транслюють інформаційну політику "русского мира" в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram