ГоловнаПолітика

Тимошенко: відмова від махінацій на ринку газу дозволить направити 50-70 млрд грн на потреби педагогів

"4,5 року тому на освіту Україна витрачала у валютному перерахунку майже вдвічі більше, ніж сьогодні".

Тимошенко: відмова від махінацій на ринку газу дозволить направити 50-70 млрд грн на потреби педагогів
Фото: Александр Прокопенко

Закривши махінації з українським природним газом, Україна отримає додатково 50-70 млрд грн, які можна буде направити на потреби педагогів. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко під час зустрічі з педагогами Житомирської області.

"Закриваємо угоди на природному газі - і нам не потрібно з бюджету витрачати 50-70 млрд грн. Ці кошти підуть на освіту і на охорону здоров'я", - пояснила вона.

Лідер "Батьківщини" зазначила, що 4,5 року тому на освіту Україна витрачала у валютному перерахунку майже вдвічі більше, ніж сьогодні.

"Сьогодні слідчий отримує 30 тис. грн на місяць, а вчитель 5-8 тис. Це свідчить про те, що ми будуємо поліцейську державу", - обурилася вона.

На думку Тимошенко, Україні необхідно змінити пріоритети і закрити нечесні фінансові махінації, і це дасть ресурс для забезпечення найважливіших потреб галузі.

Водночас держава повинна піклуватися про прискорення розвитку економіки перш за все за рахунок стимулювання внутрішнього ринку, що дасть додаткові ресурси для збільшення фінансування освіти.

Лідер "Батьківщини" зазначила, що розроблений її командою Новий курс робить ставку саме на освіту і інтелект. При цьому, переконана вона, Україна стане цивілізованою і сильною державою, тільки якщо переключиться з сировинної стратегії на інноваційну.

"Тільки покладаючись на власні сили й інтелект, ми станемо сильними гравцями, з якими будуть рахуватися у світі", - підсумувала Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram