ГоловнаПолітика

Святий Престол поважає рішення України створити єдину помісну церкву, - МЗС

"Цей процес вже почався і повернення до "status quo" неможливе".

Святий Престол поважає рішення України створити єдину помісну церкву, - МЗС
Фото: mfa.gov.ua

Святий Престол поважає рішення України про створення єдиної помісної православної церкви. Про це інформує прес-центр Міністерства закордонних справ за підсумками зустрічі Міністра закордонних справ Павла Клімкіна із секретарем з міждержавних відносин Святого Престолу Полом Річардом Галлахером.

Зустріч відбулася у вівторок в рамках 73-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

"Відбувся обмін думками щодо процесу надання автокефалії Українській Православній Церкві. Святий Престол поважає рішення українського народу про створення єдиної помісної церкви", - йдеться у повідомленні.

Українською стороною зазначено, що Томос, як перший крок у нову церкву, стане актом глибокої історичної справедливості і провісником миру, єдності та злагоди, зміцнення конституційного принципу свободи віросповідання та захисту прав і свобод українського народу.

"Цей процес вже почався і повернення до "status quo" неможливе", - наголошується у повідомленні.

Зазначається, що підтримка Святого Престолу і чітка позиція щодо надання Томосу є важливим кроком для посилення міжрелігійного діалогу.

Раніше релігійну свободу в Україні та прагнення української православної церкви отримати автокефалію підтримав Державний департамент США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram