ГоловнаПолітика

Порошенко вирішив продати свій завод "Кузня на Рибальському"

Завод продадуть вітчизняному покупцеві.

Порошенко вирішив продати свій завод "Кузня на Рибальському"
Фото: nikorupciji.org

Президент Петро Порошенко вирішив продати свій суднобудівний завод "Кузня на Рибальському".

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

"Фонд "Прайм ессетс кепітал", який управляє активами Петра Порошенко, повідомив, що уклав принципову угоду про продаж заводу "Кузня на Рибальському" вітчизняному покупцеві", - написав він у фейсбуці.

Цеголко зазначив: якщо Антимонопольний комітет дасть згоду і будуть вирішені всі формальності, угоду підпишуть і реалізують.

Він нагадав, що в січні 2016-го Петро Порошенко передав свій найбільший актив, компанію "Рошен", у довірчу власність Rothschild. У квітні 2017-го менеджмент "Рошену" закрив Липецьку кондитерську фабрику і згорнув виробництво. У Криму Севастопольський морський завод конфіскували окупанти.

"Ніяких "аграрних чи крохмальних бізнесів у РФ", про які безпідставно і брехливо стверджують опоненти, у Петра Порошенка немає", - підкреслив прес-секретар Петра Порошенка.

"Кузня на Рибальському" (раніше - "Ленінська кузня") - одне з основних підприємств суднопрому України, де в умовах зовнішньої агресії освоюється виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких гранатомет УАГ-40, бойові модулі для бронетехніки, бронемашини та ін.

У 1991-2002 роках на потужностях суднобудівного побудовано корвет ВМСУ "Тернопіль". З 2004 року розпочато будівництво бронекатерів проекту "Гюрза" для Держприкордонслужби, з 2012 року - бронекатерів "Гюрза-М" на замовлення Міноборони, з 2016 - десантних катерів "Кентавр".

Основним акціонером приватизованого в 1995 році суднозаводу виступає ПАТ "Недиверсифікований корпоративний інвестфонд "Прайм Ессетс Капітал" президента Петра Порошенка. Йому належать 73,9% акцій. Ще 20,1% акцій опосередковано контролюються Ігорем Кононенком (через ЗНКІФ "Вік").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram