ГоловнаПолітика

Суд надав ГПУ доступ до телефону ще однієї журналістки

Рішення дозволяє перевірити її телефон за півтора року.

Суд надав ГПУ доступ до телефону ще однієї журналістки
Фото: Kristina Berdynskykh/Facebook

Суд надав Генеральній прокуратурі доступ до інформації про телефонні переговори не тільки журналістки "Радіо Свобода" Наталії Седлецької, але і журналістки видання "Новое время" Крістіни Бердинських.

Про це написала Бердинських у фейсбуці.

"Щойно дізналася, що стосовно мені теж є ухвала суду, яка дозволяє ГПУ перевірити мій телефон за 1,5 року. Я от не боюся зовсім і не панікую. Ну і нехай копаються, на здоров'я", - заявила вона.

За словами нардепа Світлани Заліщук, цю інформацію підтвердив і генпрокурор Юрій Луценко.

"Щойно була на зустрічі з генпрокурором у справі Наталії Седлецької. Він повідомив, що рішення суду є не лише щодо Наталі, але і щодо Крістіни Бердинських", - написала Заліщук у фейсбуці.

Нагадаємо, що журналістка "Нового времени" та журналістка "Радіо Свобода" Наталія Седлецька пов'язані зі справою про можливе розголошення держтаємниці і даних досудового розслідування директором НАБУ Артемом Ситником.

Причиною став злитий у мережу аудіозапис неформальної бесіди Ситника з журналістами кількох видань, на якому людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідала деталі кримінальних проваджень, зокрема, зачитувала матеріали справи стосовно екс-прокурора Костянтина Кулика.

Слідство вважає, що Ситник розголосив дані про обставини його особистого життя, які не були розсекречені в установленому законом порядку, а тому мали статус державної таємниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram