ГоловнаПолітика

ГПУ закрила справу проти Холодницького, на підставі якої його прослуховувало НАБУ

Її ініціатором нібито був звичайний таксист.

ГПУ закрила справу проти Холодницького, на підставі якої його прослуховувало НАБУ
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура закрила справу щодо антикорупційного прокурора Назара Холодницького, на підставі якої співробітники Національного антикорупційного бюро прослуховували його.

Про це "Українським новинам" повідомило джерело в правоохоронних органах.

Справа була порушена департаментом з розслідування особливо важливих у сфері економіки Генпрокуратури за статтею 368 (хабарництво) Кримінального кодексу за заявою водія служби таксі. Таксист підвозив двох співробітників Служби безпеки України й почув, що вони розмовляли про хабар у вигляді мікроавтобуса, який нібито вимагає Холодницький.

Таксист поінформував про це співробітників департаменту ГПУ, на підставі чого було порушено кримінальне провадження.

"Натепер справу вже закрито", - сказав співрозмовник агентства.

При цьому він не уточнив, чи закрита була справа у зв'язку з відсутністю складу злочину в діях Холодницького або ж у зв'язку з відсутністю самої події злочину.

Нагадаємо, у березні 2018 року стало відомо, що в кабінеті глави САП Холодницького була встановлена "прослушка". З'ясувалося, що справу стосовно Холодницького веде ГПУ із застосуванням обладнання НАБУ. Директор Бюро Артем Ситник говорив, що розслідування було ініційоване у зв'язку з тим, що керівництво САП перешкоджало розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова.

Наприкінці березня 2018 року Ситник і генпрокурор Юрій Луценко попросили КДКП розглянути питання про зняття Холодницького з посади, у зв'язку з чим прокурорська комісія порушила дисциплінарне провадження. У липні вона дійшла висновку, що Холодницький заслуговує на догану, а не на звільнення.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram