ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про маркування органічної продукції

Закон набуде чинності наступного дня після публікації, а запрацює через рік.

Порошенко підписав закон про маркування органічної продукції
Фото: president.gov.ua

Президент Петр Порошенко підписав закон, яким урегулюють виробництво, обіг і маркування органічної продукції.

Про це повідомляють на сайті президента.

Законом встановлюються основні принципи і вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, основи правового регулювання органічного виробництва, обігу органічної продукції та функціонування ринку такої продукції.

Також визначаються правові засади діяльності центральних органів виконавчої влади, суб'єктів ринку органічної продукції та напрямки державної політики у зазначених сферах.

"Реалізація норм Закону забезпечить вдосконалення та гармонізацію законодавства України із законодавством Європейського Союзу у сфері виробництва та обігу органічних продуктів і сприятиме створенню прозорих умов господарювання, зменшенню недобросовісної конкуренції, підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної органічної продукції та розширенню зовнішніх ринків її збуту", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про маркування органічної продукції 10 липня. До другого читання, зокрема, до нього також додали норму, згідно з якою тварини, які протягом 12 місяців отримують більше одного курсу лікування і їх репродуктивний цикл менше року, не можуть бути марковані та реалізовані як органічні.

Закон набуде чинності наступного дня після публікації, а запрацює через рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram