ГоловнаПолітика

Активісту Майдану Івану Бубенчику до 15 вересня заборонили залишати Україну

Майданівцю закидають посягання на життя правоохоронця та незаконне поводження зі зброєю.

Активісту Майдану Івану Бубенчику до 15 вересня заборонили залишати Україну
Иван Бубенчик

Печерський районний суд Києва продовжив до 15 вересня заборону виїзду за кордон активісту Євромайдану Івану Бубенчику. Про це сказала його адвокат Леся Кляровська, повідомляють Українськi Новини.

Вона зазначила, що суд продовжив ще на 2 місяці всі зобов'язання, покладені на Бубенчика, а саме прибувати до слідчих на першу вимогу і здати закордонний паспорт.

"Судове засідання відбулося минулого тижня", - сказала адвокат.

Також вона повідомила, що Генпрокуратура ще не завершила розслідування кримінального провадження.

Крім того, захисник наголосила, що не подавала в суд клопотання про звільнення Бубенчика від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 17 травня суд відмовився обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Бубенчику і передав його на поруки депутатів Верховної Ради Андрія Денисенка і Олега Петренка.

Активіста Майдану Івана Бубенчика правоохоронці затримали у Львівській області 3 квітня і доставили до Києва. Прокуратура вручила йому підозру у вбивстві двох правоохоронців на Майдані під час Революції гідності. Однак згодом ГПУ змінила підозру на посягання на життя співробітника правоохоронного органу і незаконне поводження зі зброєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram