ГоловнаПолітика

На Пашинського завели справу через погрози секретарю комітету з нацбезпеки (оновлено)

Блистів припустила, що Пашинський може бути причетний до злочинів, які інкримінують Шепелєву.

На Пашинського завели справу через погрози секретарю комітету з нацбезпеки (оновлено)
Сергей Пашинский
Фото: http://nfront.org.ua

Служба безпеки розслідує можливі погрози голові комітету парламенту з питань нацбезпеки і оборони депутату Сергію Пашинському в адрес секретаря комітету Тетяни Блистів.

Про це повідомив на брифінгу генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє РБК-Україна.

Він зазначив, що заява була передана за підслідністю в СБУ.

"Так, дійсно, секретар комітету написала заяву про загрозу фізичної розправи з боку народного депутата. Цю справу зареєстровано і передано за підслідністю до Служби безпеки України", - сказав Луценко.

Генпрокурор зазначив, що в рамках слідчих дій може бути застосовано і детектор брехні.

Оновлення. Пашинський в коментарі  LB.ua заявив, що не погрожував Блистів.

"Це брехня повна. Завтра до обіду я звернуся до пана Луценка з вимогою порушити кримінальну справу щодо Тетяни Іванівної Блистів з приводу свідомо неправдивого повідомлення про злочин. У мене не було жодних мотивів погрожувати і, більш того, в своїй заяві вона ці мотиви не вказує", - сказав він.

Пашинський також заявив, що два тижні тому офіційно звернувся до спікера Верховної Ради Андрія Парубія з проханням звільнити Блистів з посади. За його словами, на початку місяця щодо неї було відкрито кримінальну справу через шахрайство.

"Дійсно, після того, як я дізнався, що проти голови секретаріату комітету Блистів порушено кримінальну справу за фактом шахрайства та зловживання службовим становищем ... На скільки я зрозумів зі свого допиту (у справі Блистів, - LB.ua), йшлося про необгрунтоване нарахування та отримання грошей в касі Верховної Ради. Порушено справу, наскільки я розумію, на початку місяця

Після того, як я про це дізнався, я запросив її і зажадав пояснень, а також порекомендував їй звільнитися. Замість пояснень я почув, що вона не збирається звільнятися і "я про це ще пошкодую". Я так розумію, що сьогоднішня заява - це лінія її захисту, щоб виправдати себе від тих злочинів, які вона зробила. Я їй дуже співчуваю. Ця людина пропрацювала зі мною 12 років і мені дуже сумно і шкода, що вона так ганебно закінчила свою кар'єру", - додав Пашинський.

Кореспондент LB.ua також зв'язався з Тетяною Блистів. Вона підтвердила, що написала заяву в ГПУ з приводу погроз з боку Пашинського, але від подальших коментарів наразі відмовилася.

Оновлення 20:46.  INSIDER оприлюднив фотокопію заяви керівника секретаріату комітету Тетяни Блистів в ГПУ.

Блистів стверджує, що 4 липня в приміщенні комітету Пашинський погрожував вбивством їй та її родині.

"У нашої сім'ї є реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози як самим Пашинським, так і іншими особами, оскільки Пашинський С.В. мені сказав, що я ще не знаю, хто він такий і що у нього для таких, як я, є" спеціально навчені люди ". Крім того, Пашинський С.В. повідомив мені, що він дуже багата людина, а саме, що його статки становлять 10% ВВП України, а я ніхто в цьому світі", - написала Блистів.

"Вважаю, що така інформація повинна бути перевірена компетентними органами України, оскільки з боку Пашинського С.В. відбувається постійне зловживання владою і службовим становищем. Також можу припустити, що Пашинський С.В. може бути причетний до злочинів, які інкримінуються Шепелєву А.А.", - додала вона.

Нагадаємо, секретар комітету Тетяна Блистів подала в Генпрокуратуру заяву на Пашинського, який нібито погрожував їй та її родині убивством. У відомстві заявили, що відповідні дані внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram