ГоловнаПолітика

Боротьба з контрабандою збільшить надходження в бюджет мінімум на 100 млрд грн, - Аваков

Кабмін змінює правила боротьби із чорними і сірими схемами.

Боротьба з контрабандою збільшить надходження в бюджет мінімум на 100 млрд грн, - Аваков
Фото: Владислав Мусиенко

Боротьба з контрабандою збільшить надходження в бюджет мінімум на 100 млрд грн. Про це журналістам заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков за підсумками зустрічі з підприємцями щодо боротьби правоохоронних органів з контрабандою на митниці, передає кореспондент LB.ua.

«Сьогодні ми провели нараду спільно з Міністерством фінансів і ДФС, де ми чітко акцентували на необхідності взаємодії з бізнесом і бізнес-асоціаціями в моменті змін системи контролю за митним оформленням. Коли мова йде про припинення контрабандних потоків, що завдають шкоди бюджету. За нашими оцінками, це більш ніж 100 млрд грн. Наша мета, щоб нові заходи і нова система дій не завадили системі бізнесу, який є чесним, функціонувати адекватно», - заявив він.

Також Аваков висловив упевненість, що нова система боротьби з контрабандою призведе до збільшення надходжень до бюджету.

«Ми хочемо отримати підтримку нормальних і легальних бізнес-структур наших процесів. Щоб нам підказали, що ми робимо не так. Щоб у нас був зворотний механізм зв'язку... Усе це призведе до плюс 100 млрд грн надходжень до бюджету», - упевнений він.

Зі свого боку в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова додала, що такі спільні зустрічі будуть на постійній основі і не є разовим заходом.

«Головне завдання - щоб чесний бізнес відчував себе спокійно. А зміна правил направлена виключно на боротьбу із сірими і чорними схемами. Це все разом призведе до поліпшення конкуренції», - прогнозує вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram