ГоловнаПолітика

Депутати Опоблоку вимагають від МОЗ звіту про міжнародну поїздку

Делегація України відвідала 71-шу сесію Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я.

Опозиційні депутати Ігор Шурма та Артур Мартовицький вимагають від Міністерства охорони здоров'я докладного звіту про відвідування Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я. Парламентарії обурені тим, що українська делегація вирушила на сесію ВООЗ, хоча не має там права голосу.

Відповідний депутатський запит на адресу МОЗ опублікувала в.о. міністра Уляна Супрун на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Отримали депутатський запит. Народний депутат з Опозиційного блоку Ігор Шурма вважає підривом авторитету України на світовій арені участь української делегації в роботі 71-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, яку представляла наша команда. Очевидно, особливо обурило регіонала, що в своїй промові я згадала злочини Росії проти України і вимогу звільнити українських бранців Кремля", - написала Супрун. В.о. міністра нагадала, що Україна не оплачувала членські внески ВООЗ саме "за часів "регіоналів", а в цьому році заплатила цей внесок уперше після тривалої перерви.

Фото: facebook/ulanasuprun
Фото: facebook/ulanasuprun

Коментуючи запит, Супрун уточнила, що народний депутат Шурма "зробив свого часу помічником у ВРУ свого кума Богдана Федака".

"Ця особа фігурувала у кримінальній справі з продажу дітей за кордон і його було засуджено до ув'язнення. У 2010 році Шурма пролобіював його на посаду головного лікаря Харківської обласної клінічної лікарні. А недавно намагався знову проштовхнути на голову департаменту охорони здоров'я Харківської області, однак наша команда не погодила цю кандидатуру. І зараз Богдан Федак намагається отримати посаду через суд", - написала Супрун.

На думку в.о. міністра запит пов'язаний з тим, що корупція в медичній системі стає неможливою, тому депутати шукають нові способи перешкодити медичній реформі.

Нагадаємо, за перші два місяці з початку кампанії з обрання сімейного лікаря декларації з медиками підписали більш ніж 9 млн українців, що перевершило найсміливіші очікування МОЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram