ГоловнаПолітика

Рада громадського контролю обрала керівництво

Представники антикорупційних організацій зберегли керівництво радою.

Рада громадського контролю обрала керівництво
Фото: nabu.gov.ua

Рада громадського контролю НАБУ на своєму першому засіданні 8 червня обрала керівництво і визначилася з делегатами в конкурсні комісії.

Головою обрали Галину Янченко (керівник організації "Антикорупційний штаб"), секретарем - Ганну Калинчук (представник Громадського люстраційного комітету), повідомляють

на сайті Ради громадського контролю НАБУ.

У першу конкурсну комісію, яка вибирає детективів і керівний склад бюро, увійшли Анна Калинчук (Громадський люстраційний комітет), Тетяна Локацька (Демократична сокира орди

) і Віталій Устименко (Автомайдан).

У другу конкурсну комісію, яка вибирає працівників фінансових і господарських відділів НАБУ, - Андрій Боровик (Transparency International Україна), Олександра Дрік (Громадський люстраційний комітет) і Анатолій Мазур (Демократична сокира орди).

У третю конкурсну комісію, яка вибирає працівників управління спеціальних операцій, зв'язків з громадськістю, територіальних управлінь - Євген Карась (С-14), Олег Пушак (Автомайдан) і Злата Симоненко (Асоціація правників України).

Тетяна Козаченко (Громадський люстраційний комітет" і Катерина Риженко (Transparency International Україна) представлятимуть раду в Дисциплінарній комісії, яка розглядає дисциплінарні проступки працівників НАБУ.

Відповідати за комунікації ради призначили Олександру Дрік.

Нагадаємо, в новий склад Ради громадського контролю НАБУ за результатами онлайн-виборів пройшли чотири кандидати, які не пов'язані з антикорупційними організаціями.

Перші три місця зайняли кандидати від організації "Демократична сокира орди", створеної поки що не зареєстрованою партією "Деморда" Олександра Нойнеця і Антона Швеця. Також у раду пройшов лідер націоналістичної організації "С-14" Євген Карась. Усього в раді 15 місць.Минулий склад Ради громадського контролю НАБУ обрали завдяки пакетному голосуванню за 15 кандидатів, визначених громадською організацією "Центр протидії корупції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram