ГоловнаПолітика

Колишній заступник голови ДСНС, якого затримали в прямому ефірі на засіданні Кабміну, поновився на посаді

Стоєцький відсудив півмільйона гривень зарплати.

Колишній заступник голови ДСНС, якого затримали в прямому ефірі на засіданні Кабміну, поновився на посаді
Василий Стоецкий
Фото: korrespondent.net

Колишній заступник голови ДСНС Василь Стоєцький, якого 25 березня 2015 року разом з начальником служби Сергієм Бочковським затримали в прямому ефірі на засіданні Кабміну, поновився на посаді.

16 травня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним розпорядження Кабінету Міністрів про звільнення Стоєцького.

Суд поновив Стоєцького на посаді заступника голови ДСНС з 26 березня 2015 року та стягнув зі служби середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 463,6 тис. гривень.

У квітні цей самий суд аналогічне рішення прийняв стосовно Бочковського.

Нагадаємо, Бочковського разом із заступником Василем Стоєцьким затримали на засіданні уряду в березні 2015 року і відразу звільнили. Виконувачем обов'язки голови ДСНС тоді став Зорян Шкіряк.

МВС закидало Бочковському закупівлю палива за завищеними цінами у приватних компаній "Юкойл" і "Альянс" за відкат 15-20%. Також Бочковський нібито щомісяця збирав хабарі з начальників обласних управлінь служби.

У листопаді 2015 року обвинувальний акт за підозрою Бочковського і Стоєцького в скоєнні кримінальних правопорушень було направлено до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram