ГоловнаПолітика

Волкер закликав звільнити всіх заручників на Донбасі

"Нам необхідно побачити продовження процесу звільнення".

Волкер закликав звільнити всіх заручників на Донбасі
Фото: Сергей Нужненко/Радио Свобода

Спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер закликав звільнити полонених у рамках українсько-російського врегулювання, що допоможе створити "більш конструктивний клімат" у переговорах.

Про це він заявив під час телефонної прес-конференції в четвер, повідомляє Укрінформ.

"Я сьогодні знову публічно закликаю: нам необхідно побачити продовження процесу звільнення всіх (полонених - ред.)", - зазначив можновладний американський дипломат.

Він підкреслив, що це дуже важливо також для членів сімей заручників, яким зараз складно переживати ситуацію. У той самий час Волкер додав, що це дійсно допоможе досягненню "більш конструктивного клімату" в процесі врегулювання.

Спецпредставник Державного департаменту США, крім того, повідомив, що це питання постійно порушують на переговорах із РФ. Він повідомив, що в січні цього року передав список затриманих тодішньому помічнику президента РФ Владиславу Суркову. Перед цим, за його словами, також було проведено багато переговорів про обмін полоненими з російською стороною.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що Україна порушує питання звільнення заручників на всіх переговорах. Раніше на переговорах у Мінську представник РФ Борис Гризлов запропонував провести обмін полоненими за формулою "157 на 20".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram