ГоловнаПолітика

Южаніна: ідея зі створенням Нацфінбюро може бути похована остаточно

"Якщо на цій сесії закон не буде прийнято, більше влада до цього питання не повернеться".

Южаніна: ідея зі створенням Нацфінбюро може бути похована остаточно
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів наполягає на доопрацюванні законопроекту про Національне бюро фінансової безпеки, оскільки в іншому разі його ніколи не приймуть у парламенті.

Про це в коментарі LB.ua заявив представник уряду в парламенті Вадим Денисенко.

"Протягом майбутніх трьох тижнів ми повинні спільно доопрацювати проект закону про Нацфінбюро. Сьогоднішнє голосування і невключення в порядок денний цього законопроекту - «за» тільки 150 голосів - показують, що без консенсусу і доопрацювання наступного разу буде такий самий результат на табло", - заявив він.

Зі свого боку голова комітету з питань митної та податкової політики, одна з авторів законопроекту Ніна Южаніна обурилася позицією Денисенка.

"Те, на чому він наполягає, - це його особиста думка. Він жодного разу не був на робочій групі з підготовки законопроекту. По-друге, ми просто втрачаємо час. Втрачаємо і три тижні. І якщо ми насправді не приймемо закон про Нацфінбюро до кінця цієї сесії, більше ніколи це питання в цій країні не буде порушено. Повірте мені. Я бачу, наскільки важко було напрацювати нову філософію і модель для України", - сказала вона.

На уточнювальне питання LB.ua про шанси ухвалення закону до літніх канікул Южаніна зазначила, що "після травневих свят у нас доволі напружений робочий графік, тому якщо на цій сесії закон не буде прийнято, то більше ніколи і ніяка влада до цього питання не повернеться".

Нагадаємо, 19 квітня Верховна Рада відмовилася включити в порядок денний сесії законопроект №8157 "Про Національне бюро фінансової безпеки". За відповідне рішення проголосували лише 150 депутатів. Також Рада відмовилася включити в порядок денний альтернативний законопроект №8157-1.

Основний документ подано, зокрема, головою комітету Ради з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною. Її законопроект зазнав критики Міністерства фінансів. Мінфін вважає, що законопроект №8157 потребує суттєвого доопрацювання, тому висунув 18 критичних зауважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram