ГоловнаПолітика

НАЗК почало перевіряти е-декларації керівництва України

У тому числі перевірять доходи Луценка, Ситника і Холодницького.

НАЗК почало перевіряти е-декларації керівництва України
Фото: LB.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) почало повну перевірку електронних декларацій за 2017 рік президента Петра Порошенка, голови Верховної Ради Андрія Парубія, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, членів Кабінету Міністрів та інших високопосадовців.

Відповідні рішення були прийняті на засіданні агентства у вівторок.

НАЗК повністю перевірить е-декларації першої заступниці голови Ради Ірини Геращенко, заступниці голови Ради Оксани Сироїд, а також уповноваженої парламенту з прав людини Людмили Денісової за 2015-2017 роки.

Будуть перевірені і е-декларації секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександра Турчинова за 2015-2017 роки.

Також НАЗК почало повну перевірку електронних декларацій генерального прокурора Юрія Луценка, директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника і спеціалізованого антикорупційного прокурора Назара Холодницького за 2015-2017 роки.

Агентство перевірить е-декларації голови Національного банку Якова Смолія, голови Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення Олега Наливайка і голови Антимонопольного комітету (АМКУ) Юрія Терентьєва за 2015-2017 роки.

Крім того, буде перевірена е-декларація тимчасового виконувача обов'язків голови Фонду державного майна Віталія Трубарова за 2017 рік.

Нагадаємо, 1 квітня завершилася подача річних е-декларацій.

Олександр Мангул очолив НАЗК замість Наталії Корчак 28 березня.

За попереднього керівництва резонансних порушень під час заповнення декларацій агентство не виявляло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram