ГоловнаПолітика

Комітет Ради завтра розгляне проект постанови про відставку Супрун

Пропонують визнати роботу в.о. голови МОЗ незадовільною і звернутися до Кабміну з пропозицією про її звільнення.

Комітет Ради завтра розгляне проект постанови про відставку Супрун
Фото: Влад Мусиенко

У вівторок (3 квітня) відбудеться засідання Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я, під час якого розглядатимуть проект постанови про звільнення в.о. голови МОЗ Уляни Супрун.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Одним із питань порядку денного засідання комітету пропонується розглянути проект постанови "Про визнання роботи першого заступника міністра охорони здоров'я, тимчасово виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я України Супрун Уляни незадовільною і звернення до Кабінету Міністрів про звільнення її із займаної посади (р. №5642)", - йдеться в порядку денному.

У пояснювальній записці до проекту постанови зазначено, що "гостре суспільне напруження, яке виникло в зв'язку зі зривом програми державних закупівель ліків у 2016 році, що має ознаки службової недбалості і в зв'язку з професійною непридатністю першого заступника міністра охорони здоров'я, т.в.о. міністра охорони здоров'я Супрун Уляни", вважають автори постанови і нардепи "Опоблоку" Олександр Вілкул і член комітету Ігор Шурма.

Раді пропонують визнати роботу Супрун незадовільною і звернутися до Кабміну з пропозицією про її звільнення.

Нагадаємо, в грудні минулого року Супрун заявила, що не збирається йти у відставку найближчим часом.

Кабінет Міністрів призначив Супрун в.о. міністра охорони здоров'я 27 липня 2016 року. У січні 2017 року проти Супрун почалася інформкампанія, головним речником якої виступив директор Інституту серця, кардіохірург Борис Тодуров. Напередодні депутати від "Опозиційного блоку" зареєстрували в Раді проект постанови про визнання незадовільною роботи Супрун. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман тоді виступив на підтримку в.о. міністра охорони здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram