ГоловнаПолітика

Проект "Стіна" в Харківській області майже завершено, - голова Держприкордонслужби

Залишається значна частина робіт у Луганській, Сумській, Чернігівській областях.

У Харківській області реалізація проекту "Стіна" підійшла до завершення. Про це в інтерв'ю 112.ua розповів голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал.

«На сьогодні ступінь реалізації цього проекту відповідає отриманому фінансуванню. Ми побудували інженерні споруди і бойові модулі. У Харківській області систему майже закінчено», - сказав Цигикал.

Він підкреслив, що залишається значна частина робіт у Луганській, Сумській, Чернігівській областях.

«На жаль, політизація цього проекту суттєво впливає на темпи реалізації. Але ми розуміємо, що це питання національної безпеки, тому закінчити його треба за будь-яких умов», - сказав голова ДПСУ.

Він підкреслив, що основне завдання - це інтелектуальна охорона кордону: «Це відстеження ситуації, створення системи отримання інформації, пересування людей, транспортних засобів, недопущення переміщення розвідувально-диверсійних груп, товарів, вантажів, нелегальних мігрантів. Тобто грамотне об'єднання технічних можливостей і людського потенціалу", - підкреслив Цигикал.

Нагадаємо, «Європейський вал», або «Стіна» - проект облаштування українського державного кордону з Росією. Ініційований Кабінетом Міністрів України під керівництвом Арсенія Яценюка у 2014 році. Проект розрахований до 2020 року і передбачає облаштування державної межі інженерними спорудами і системами спостереження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram