ГоловнаПолітика

Комітет Ради не зміг розглянути законопроект про скасування е-декларування для антикорупціонерів

"На цей момент не рекомендований до розгляду жоден з відповідних проектів законів".

Комітет Ради не зміг розглянути законопроект про скасування е-декларування для антикорупціонерів
Фото: Макс Левин

Комітет Верховної Ради з питань боротьби з корупцією не зміг провести засідання для рекомендації законопроектів про скасування електронного декларування для антикорупціонерів.

Про це LB.ua повідомив член комітету Борислав Береза.

"Засідання антикорупційного комітету, заплановане сьогодні на 9:00, знову було зірвано. Тому ми не змогли рекомендувати до розгляду низку проектів законів про скасування електронного декларування... Тобто на цей момент не рекомендований до розгляду жоден з відповідних проектів законів. Якщо не буде доручення просто в сесійній залі зібрати засідання, не виключаю, що цього тижня ми взагалі не зможемо скасувати електронне декларування для громадських активістів", - заявив він.

Зі свого боку секретар комітету Дмитро Добродомов у коментарі LB.ua заявив, що так "провладна більшість" хоче "повісити всіх собак" і покласти відповідальність за зрив рішення про скасування електронного декларування на комітет.

"Хоча всім зрозуміло, що це рішення не наше", - зазначив він.

Нагадаємо, поправки до закону про електронне декларування, згідно з якими члени громадських антикорупційних організацій зобов'язані звітувати про доходи, були прийняті Радою 23 березня 2017 року. Захід виступив за скасування цього нововведення. У результаті президент Петро Порошенко заявив, що введення е-декларування для антикорупціонерів було помилкою, і закликав виправити її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram